STROJNE INSTALACIJE

Med strojne inštalacije uvrščamo vse, kar je treba storiti pri prenovi oziroma gradnji doma, poslovnega ali večstanovanjskega objekta, torej hlajenje, prezračevanje, centralna ogrevanja, voda in odpadne vode itd.

Postopek dela strojnih inštalacij sestoji iz več faz, pomembno pa je, da pri le teh sodelujete s strokovnjakom, saj se je treba zavedati, da lahko v nasprotnem primeru pride do ogromno dodatnega dela in velike škode.

Prva faza, poznana tudi kot groba faza pride na vrsto, preden se izdela omet, sledi fina faza, v kateri se lahko doda npr. inštalacijo ogrevanja.

Če v tej fazi pride do napake, lahko  kasneje pride do težav z napeljavo, zato je pomembno, da je delo opravljeno strokovno in kar se da precizno.

Pri vodovodu je potrebno še posebej izpostaviti kvaliteto pitne vode, ki jo lahko dosežemo tudi z različno pripravo pred vstopom v vodovodni sistem objekta. Lahko se uporabi filtracija vode, s katero zmanjšamo trdoto vode in s tem prihranimo pri delovanju naprav. Pri vodi, kjer ni zanesljivega nadzora nad virom, pa je možno vgraditi hišne UV filtracije, ki še pred uporabo vodo očistijo škodljivih  bakterij.

Centralno ogrevanje zajema več kategorij in sicer: talno, radiatorsko, konvektorsko, stensko in stropno ogrevanje.

Pri radiatorskem ogrevanju je najbolj razširjeno ogrevalo radiator, ki segreva zrak, ta pa zaradi temperaturne razlike kroži po prostoru. Odlikujeta ga preprosta ter cenovno ugodna vgradnja ter enostavno vzdrževanje in čiščenje.

Stensko ogrevanje je način ogrevanja, ki deluje na principu nizkotemperaturne izmenjave toplote, kar omogoča zdravo bivanje pri odličnih klimatskih pogojih. Toplota prehaja v prostor s sevanjem, deloma pa tudi s konvekcijo.

Talno ogrevanje je nizkotemperaturno centralno ogrevanje, ki je primerno predvsem za novogradnje, kot samostojno ogrevanje ali v kombinaciji z radiatorskim ali konvektorskim ogrevanjem, odvisno od namembnosti objekta.

Naša celovita ponudba obsega:

Vodovod

zunanja vodovodna omrežja, razvod tople in mrzle sanitarne vode, odtočne inštalacije oz. kanalizacija, finomontaža sanitarne opreme

Centralno ogrevanje

radiatorsko, talno ali konvektorsko ogrevanje

Klimatizacija, prezračevanje in hlajenje

toplotne črpalke, klimatske naprave, kanalski razvodi,…